Brödbak & ölbryggning

Askebo Brygghus

Bake, Bed & Breakfast

Surdegsbakningens ädla konstKom till oss och baka surdegsbröd en heldag.   

Vi börjar     på förmiddagen och sätter degar. Under tiden de jäser så fikar vi  med nybakade frallor. Därefter har ni lite tid för er själva, men ni måste underhålla elden så att vi har rätt temperatur när det är dags att grädda bröden.  Vi äter tillsammans en sopplunch och på eftermiddagen gräddar vi bröden i stenugnen, kavlar knäckebröd och fikar. 
När vi är färdiga sen eftermiddag så har ni bakat 21 kakor bröd och några knäckebröd. Allt bakat på surdeg och av ekologiskt mjöl.


En dag med brödbak är lämpligt för fyra personer och går att kombinera med övernattning och pizza på kvällen.


Priset för hela dagen är 3000 kronor oavsett om du vill komma själv eller om ni är fyra i sällskap.

I priset ingår fika och lunch.

Känns det som en omöjlighet att kunna erbjuda familjen ett hembakat surdegsbröd mitt i veckan?

Det är det inte!

Vi erbjuder dig praktisk handledning, eftermiddag eller kväll ca 3timmar. Med  planering och effektiv arbetsinsats kan man njuta av ett fantastiskt gott sudegsbröd, som man dessutom kan variera helt efter tycke och smak.

Under en kväll- eftermiddag hos oss i Brygghuset får ni lära er hur man får sin surdeg att trivas. Ni får praktiskt prova på flera olika sätt att sätta en deg. Ni får även tips på hur man kan variera samma grundrecept för att få flera olika bröd och hitta fram till sitt eget favoritrecept.


Denna aktivitet för 6 personer.

Priset  inklusive kaffe/te och hembakad surdegsfralla är 1 500 kronor

_________________________________________

________________________________________

Ölbryggning / Ölprovning


Brygg eget öl, heldag tillsammans med Allan.


Pris för heldagen är 4000kr, ovsett om du kommer själv eller är ett sällskap på fyra resoner. Lunch, fika, ölprovning samt ölet ni brygger ingår i priset.


Efter ca 2 veckors jäsning hämtar ni ert öl, då har Allan tappat det på flaskor och satt på personliga etiketter.


Eller varför inte kombinera pizzabaket med en ölprovning?

150 kr/person

Årets Turismföretag 2015

På Affärsgalan i Smålandstenar 2015 tilldelades Brygghuset Gislaveds kommuns turistpris.

Motivering

Askebo Brygghus har på ett innovativt sätt återanvänt en traditonell gårdsbyggnad för att i liten skala skapa ett attraktivt och ett "lagom" aktiverande besöksmål i genuin och avkopplande landsbygdsmiljö.


Systrarna Stina Handberg och Ann-Charlotte Askhamre med sina suportande familjer bidrar genom Brygghuset till att vidmakthålla och utveckla kunnande om brödbakandets konst samtidigt som besökaren får en avkopplande aktivitet. Man kan också bara vila ut med Bed & Brekfast eller till och med kombinera möjligheterna.


På ett utmärkt och uthålligt sätt visar Askebo Brygghus hur det lilla företaget kan bidra till att stärka områdets attraktivitet för besökare och bygdens eget folk.

_______________________________________________

_________________________________________